Wat betekent deze melding?

Het tarief dat je hebt gedeclareerd, klopt niet met wat de verzekeraar vindt dat je mag declareren. De meest voorkomende oorzaak is dat het verkeerde contract voor deze verzekeraar in jouw EPD staat. Check dus eerst of je de juiste contractvorm geselecteerd hebt!

medewerker verwerkt declaraties in intramed

Waarom krijg ik deze 0611 retourcode?
Mogelijk is je declaratie afgewezen omdat je geen overeenkomst met de zorgverzekeraar hebt voor deze zorg. Daarom kan het niet-gecontracteerde tarief worden uitbetaald. Heb je wel een overeenkomst voor deze zorg? Dan is het mogelijk dat op de behandeldatum de zorgverlener (nog) niet werkzaam was in de praktijk. Als deze wel al werkzaam was in jouw praktijk en ingeschreven stond bij Vektis, kan het zijn dat de inschrijving nog niet is verwerkt het systeem van de verzekeraar. Nadat de gegevens zijn verwerkt, kun je de declaratie alsnog indienen.

ParkinsonNet en Chronisch ZorgNet
Als de behandelaar niet is aangesloten bij ParkinsonNet en/of Chronisch ZorgNet, ontstaat er een tariefverschil. Alleen bij deze inschrijving heb je recht op het volledige tarief. Is de behandelaar wel aangesloten en staat dit geregistreerd in Vektis? Dan moet je contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Geen zin meer om verder uit te zoeken?
Kom je er niet uit? Of heb je er simpelweg geen tijd voor om het op te lossen? Wij staan voor je klaar om je verder te helpen. Neem contact op via 073 204 83 63  of bekijk onze declaratie service.