1. Zorg er voor dat je cv actueel is

Dit klinkt als een logische tip, maar wanneer er bij het solliciteren wordt gevraagd om een cv; controleer dan eerst of die van jou helemaal up-to-date is. Heb je toevallig onlangs nog een opleiding voor Dry Needling gevolgd? Voeg dit dan zeker toe, misschien maakt dit net het verschil zodat jij als beste kandidaat naar voren komt!

2. Schrijf een motivatiebrief

Een motivatiebrief is altijd een goede manier om in kaart te brengen waarom jij denkt dat je de ideale kandidaat bent voor deze vacature en waarom jij graag bij de werkgever aan de slag wil. Misschien wil jij een andere doelgroep aan patiënten behandelen of wil je aan de slag bij een praktijk waar je meer doorgroeimogelijkheden hebt. Door duidelijk op papier te zetten wat jouw sterke kanten zijn en waar je nog in wil ontwikkelen, maak je een goede eerste indruk.

3. Doe onderzoek naar de praktijk

Naast het schrijven van een motivatiebrief is het altijd wijs om de website van de praktijk waar je gaat solliciteren goed door te nemen. Welke behandelmethoden bieden ze aan? Misschien heb je hier nog ideeën voor of ben je bereid om een opleiding te volgen om dit aanbod uit te breiden. Je maakt altijd een goede indruk door proactief na te denken over nieuwe mogelijkheden voor de praktijk.

4. Zet alle vragen en ideeën die je hebt op papier

Goed nieuws! Je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Mogelijk heb je enkele vragen over de vergoedingen van het behalen van de BIG- en CKR registratie of vraag je je af hoeveel tijd er is voor de administratie per patiënt. Misschien ben je benieuwd met welk EDP er gewerkt wordt? Bereid je goed voor door deze vragen van te voren op papier te zetten. Zo kom je gestructureerd over en laat je zien dat je goed nagedacht hebt over de vacature. Het is daarnaast goed om uitgebreid te antwoorden op vragen die je krijgt, maar probeer concreet te blijven.

5. Denk van te voren na over het salaris

Tijdens het eerste sollicitatiegesprek zal het salaris vaak nog niet aan de orde komen, dit komt vaak pas naar voren tijdens het tweede gesprek. Het is goed om tijdens het contact met de recruiter of praktijkeigenaar tijdig aan te geven wat je nu verdient en eventueel wat je wil gaan verdienen. Vaak wordt dit door de recruiter of praktijkeigenaar ook al gevraagd om een passend aanbod te kunnen doen. Zorg ervoor dat je hierdoor niet verrast wordt door alvast na te denken over welke verwachtingen jij hierin hebt.

6. Kennismaken kan nooit kwaad!

Solliciteren is spannend. Misschien zit je al heel wat jaren op je huidige plek, heb je af en toe wel twijfels over je toekomst bij de praktijk; maar heb je nooit de stap genomen om verder te kijken. Loyaliteit is een goede eigenschap, maar kennismaken met een potentiële nieuwe werkgever kan nooit kwaad. Als je een vacature of praktijk langs ziet komen die jouw interesse opwekt; kan je altijd vrijblijvend reageren. Misschien bieden zij jou de mogelijkheid om nieuwe behandelmethoden op te zetten of wil jij graag in een Pluspraktijk werken. Brutalen hebben de wereld, dus schroom niet om te reageren.

7. Kom op tijd!

Dit is misschien een dooddoener, maar een eerste indruk maak je maar één keer. Zorg er daarom voor dat je zeker 10 minuten te vroeg op de locatie bent als je op gesprek komt. Het is altijd veilig om je 5 minuten voor tijd te melden; zo ben je zeker op tijd! Je wil natuurlijk niet de indruk wekken dat je bij je patiënten ook te laat komt. Daarom: ‘beter te vroeg, dan te laat!’

Aan de hand van de bovenstaande tips weet ik zeker dat jij goed uit de verf komt bij een sollicitatie of kennismakingsgesprek. Wil je graag meer advies of ben je benieuwd of wij voor jou de vacature hebben waar jij al jaren van droomt?

Kijk dan bij onze vacaturebank, staat de vacature die je zoekt er niet bij? Laat dan een open sollicitatie achter en wij maken dan graag kennis met je.

Tot snel!