Wat betekent deze melding?

Deze melding geeft aan dat je voor de gedeclareerde indicatie nog niet voldoende op CSI 008 hebt gedeclareerd. Dit betekent dat je te vroeg met CSI 001 bent gaan declareren. 

Waarom krijg ik deze 9088 retourcode?

Dit kan meerdere redenen hebben:

Als een patiënt is gestart aan dit traject bij een andere praktijk dan is het verstandig om even na te vragen bij de patiënt of praktijk hoeveel behandeling er al zijn ingediend op 008. Misschien ben je uitgegaan van het verkeerde aantal waardoor de telling nu niet goed loopt.

Als het gaat om een verzekerde die is overgestapt van zorgverzekering, kan het zijn dat de voorgaande behandelingen niet bij de zorgverzekeraar bekend zijn. Om het behandeltraject voor jouw patiënt goed te registreren moet je contact opnemen met de zorgverzekeraar. Bij VGZ gebruik je hiervoor het formulier ‘Meld een nieuw behandeltraject’  en selecteer de optie ‘Het aantal behandelingen dat met CSI 008 is gedeclareerd bij een vorige zorgverzekeraar’.

En nu?

Crediteer de verkeerd ingediende behandelingen en dien ze opnieuw in op CSI 008 tot je aan de 20 behandelingen komt. Vervolg jouw declaraties daarna pas weer op de 001.

Kom je niet verder?

Kom je er niet uit? Of heb je er simpelweg geen tijd voor om het op te lossen? Wij staan voor je klaar om je verder te helpen. Neem contact op via 073 204 83 63  of bekijk onze declaratie service.