Als fysiotherapiepraktijk ben je voortdurend op zoek naar talentvolle en gepassioneerde fysiotherapeuten die willen bijdragen aan de groei van je praktijk. Het aantrekken van de juiste kandidaten begint met het schrijven van een effectieve vacature. In dit artikel leggen we uit hoe je een vacature voor een fysiotherapeut kunt schrijven die de juiste kandidaten aantrekt.

Waarom is het belangrijk om een effectieve vacature te schrijven?

Een effectieve vacature is de eerste stap om de juiste kandidaten te bereiken voor de openstaande functie in je praktijk. In de huidige arbeidsmarkt is het lastig om nieuw personeel te vinden. Fysiotherapeuten met specialisaties zoals manuele therapie, bekkenbodem fysiotherapie of psychosomatische ervaring zijn nog lastiger te vinden. Een goede vacature zorgt er voor dat kandidaten beter begrijpen wie je bent, wat je zoekt en wat er van hen wordt verwacht.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een effectieve vacature?

Een effectieve vacature heeft de volgende kenmerken:

Duidelijke functieomschrijving

Een duidelijke functieomschrijving is essentieel om ervoor te zorgen dat de juiste kandidaten solliciteren. De functieomschrijving moet de vereiste kwalificaties, vaardigheden, verantwoordelijkheden en taken duidelijk omschrijven.

Vereisten en kwalificaties

Vermeld in de vacature de vereiste kwalificaties en vaardigheden voor de functie. Dit zorgt ervoor dat alleen de kandidaten solliciteren die aan de vereisten voldoen.

Bedrijfsomschrijving

In de vacature moet je ook je praktijk en bedrijf beschrijven. Beschrijf de visie en missie van je praktijk en wat je aanbiedt aan patiënten. Benoem ook duidelijk de werksfeer die er heerst in de praktijk. Zijn jullie informeel en in voor een geintje? Of ligt de focus puur op efficiëntie en presteren?

Sollicitatieproces

Maak het sollicitatieproces eenvoudig en duidelijk. Geef aan hoe iemand kan solliciteren: is een mailtje sturen met het cv en de motivatie voldoende? Of wil je liever eerst telefonisch kennismaking? Omschrijf in je vacature ook duidelijk wat er de volgende stappen zijn in het sollicitatieproces.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Vermeld het salaris en de arbeidsvoorwaarden, inclusief de vakantiedagen, pensioenregeling en ziekteverlof. Het benoemen van het salaris is van groot belang tegenwoordig!

Tekstbureau voor de arbeidsmarkt Voor Tekst zette de voordelen van het noemen van het salaris in de vacature op een rij:

  • Onderscheidend vermogen: in 66% van de vacatureteksten wordt geen salaris benoemd.
  • Voor 67% van werkenden/zoekenden is het salaris bepalend bij de keuze voor een baan.
  • Ruim 50% van de baanveranderaars switcht vanwege het salaris.
  • Zo’n 40% van de werkzoekenden stoort zich eraan als het salaris niet vermeld wordt.
  • 20% haakt af als het salaris en de informatie over arbeidsvoorwaarden ontbreekt.
  • Salaris is de belangrijkste drijfveer van de Nederlandse beroepsbevolking bij de zoektocht naar een baan.
  • Salaris is een uitstekende benchmark voor de zwaarte van de vacature.
  • Salaris is een pre-selecterende factor.
  • Google for Jobs verlangt het vermelden van salaris, het zorgt dus ook voor betere vindbaarheid.

Conclusie

Je vacature is jouw kans om een kandidaat te overtuigen waarom hij of zij bij jou wil gaan werken. Door duidelijk te benoemen wie jij zoekt, wat je onderscheidend maakt van de concurrentie en wat je kan bieden wil je de lezer aansporen tot het opnemen van contact. 

Wij sturen er altijd op aan dat men niet direct solliciteert, maar kennismaakt. Dit is drempelverlagend waardoor men niet meteen het idee heeft in de gehele sollicitatie molen te belanden.

Hulp nodig bij het schrijven van de vacature of de employer branding?

Vind je het lastig om de candidate journey helder te krijgen of wil jij tips bij het uitwerken van je werkgeversmerk? Binnen onze wervings en selectie pakketten gaan wij altijd hier mee aan de slag met je. Iedere praktijk heeft een eigen identiteit. Door onze ervaring weten wij de juiste vragen te stellen zodat jouw unieke identiteit helder naar voren komt. Zo maken wij het verschil in onze werving en weten wij de juiste kandidaten aan te trekken.

Interesse?

Neem dan contact op met Albert Schuurmans, onze accountmanager. Hij kijkt graag met je mee naar jouw praktijk, employer branding en candidate journey.