Het nieuwe jaar is begonnen, dit betekent dat er nieuwe contracten en tarieven ingeladen moeten worden vóór het uitvoeren van declaraties.

Hoe zat het nou ook al weer? Hierbij een korte uitleg hoe jij dit zelf gemakkelijk kunt regelen binnen Intramed:

 Ga naar het [Bestand]-menu, klap op [Contract], klik op ‘Opties’, kies ‘Tarieven updaten…’. Selecteer de peildatum – die bepaalt van welk jaar je de tarieven wilt hebben. Op het volgende tabblad krijg je een overzicht van jouw contracten met ‘Meerdere beschikbaar’ of ‘Geen beschikbaar’:

  • ‘Meerdere beschikbaar’: Je kunt voor deze verzekeraar tarieven ophalen voor verschillende pakketten. Aan de rechterkant kun je jouw pakket kiezen.
  • ‘Geen beschikbaar’: Helaas, voor deze verzekeraar kun je geen tarieven binnenhalen voor dat jaar.

Handige tip: als je gevraagd wordt of je ook gelijksoortige contracten wilt updaten (denk aan die onder VGZ), zeg dan gewoon ‘Ja’. 

Zo simpel is het!

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een berichtje, dan helpen we je graag verder!

Dan nog een allerlaatste laatste tip! Patiënten hebben in januari nog de mogelijkheid om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar, ook zijn de zorgverzekeraars vaak nog niet helemaal up-to-date in januari. Wij raden daarom altijd aan om niet te declareren in deze eerste maand. Dit zal je een hoop correcties, verwarring en extra werk besparen!