Er zijn verschillende Elektronische Patiëntendossiers (EPD’s) beschikbaar voor fysiopraktijken, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om een EPD te kiezen dat past bij de specifieke behoeften en vereisten van jouw praktijk. Hoewel de “beste” EPD-oplossing subjectief kan zijn, zijn er enkele populaire en veelgebruikte opties die worden gewaardeerd in de fysiobranche.

Fysiotherapeut zit achter laptop om in EPD te werken.

Hier zijn een paar EPD’s die veel worden ingezet:

Intramed: Intramed is een veelgebruikt EPD dat specifiek is ontworpen voor de paramedische sector, waaronder fysiotherapie. Het biedt uitgebreide functionaliteiten voor patiëntendossiers, afsprakenplanning, declaraties, facturering en rapportage. Intramed is gebruiksvriendelijk en wordt gewaardeerd om zijn betrouwbaarheid en goede ondersteuning.

Fysiomanager: Fysiomanager is een ander populair EPD voor fysiopraktijken. Het biedt verschillende modules en tools om het beheer van patiëntendossiers, agenda’s, behandelingen, declaraties en communicatie te vergemakkelijken. Fysiomanager is bekend om zijn gebruiksgemak en flexibiliteit, waardoor het geschikt is voor praktijken van verschillende groottes.

SpotOnMedics: SpotOnMedics is een alles-in-één EPD dat specifiek is ontwikkeld voor de paramedische sector. Het biedt uitgebreide functies, waaronder patiëntendossiers, afsprakenbeheer, financiële administratie en rapportage. SpotOnMedics wordt gewaardeerd om zijn intuïtieve interface en geavanceerde functies zoals online oefeningen en telehealth.

SimplePractice: Hoewel SimplePractice oorspronkelijk is ontwikkeld voor de geestelijke gezondheidszorg, wordt het ook veel gebruikt door fysiotherapeuten. Het biedt tools voor patiëntendossiers, afsprakenplanning, facturering en telehealth. SimplePractice wordt gewaardeerd om zijn gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid.

Het is belangrijk om te vermelden dat de keuze voor een EPD afhankelijk is van jouw specifieke behoeften, budget en voorkeuren. Het is raadzaam om een grondige evaluatie te doen van de beschikbare opties.

Medewerkers fysionetworkx bespreken loonadministratie fysiopraktijk

Kan je ondersteuning gebruiken bij het kiezen van een EPD?

Bij Fysio Networkx begrijpen we dat het implementeren van een EPD een belangrijke stap is voor jouw praktijk. Daarom bieden we startersbegeleiding aan om je te begeleiden bij elke stap van het proces. Ons ervaren team zal samen met jou de juiste EPD-oplossing selecteren die aansluit bij jouw specifieke behoeften. We zullen je helpen bij het configureren en aanpassen van het EPD, zodat het naadloos aansluit op de werkprocessen van jouw praktijk. Daarnaast zorgen we voor een vlotte en zorgvuldige overgang van jouw bestaande systemen naar het nieuwe EPD.

Wij ontzorgen ook je backoffice

Naast startersbegeleiding kunnen we je ook ontzorgen op het gebied van backoffice-taken. Het beheren van de administratieve processen, zoals declaratie en facturering, kan tijdrovend zijn. Door de backoffice aan ons over te dragen, kun jij je volledig richten op het leveren van hoogwaardige zorg aan je patiënten. Ons team van professionals zal ervoor zorgen dat alle administratieve taken efficiënt en accuraat worden afgehandeld, zodat jij je kunt concentreren op jouw kerntaken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw praktijk kunnen ondersteunen bij het implementeren van een EPD en het ontzorgen van de backoffice.

Stuur hiervoor een mailtje naar info@fysionetworkx.nl, bel naar 073 204 83 63  of ga naar deze pagina om het contactformulier in te sturen.