Het bijhouden van declaraties en facturering is een cruciaal onderdeel van het beheer van een fysiopraktijk. Echter, het kan een tijdrovende en complexe taak zijn, met het risico op fouten en vertragingen. Gelukkig bieden wij in Intramed een oplossing die praktijken op een (kosten)efficiënte manier kan ontzorgen op het gebied van declaraties. In dit artikel bespreken we hoe wij praktijken ondersteunen en ontzorgen, zodat zij zich kunnen concentreren op het bieden van hoogwaardige zorg aan hun patiënten.

Declaratieverwerking: Wij voeren uitgebreide controles uit op de openstaande declaraties om mogelijke fouten of ontbrekende informatie te identificeren. Indien nodig worden correcties aangebracht voordat de declaraties worden ingediend. Dit vermindert het risico op afwijzingen en vertragingen in de betalingen. Praktijken kunnen erop vertrouwen dat hun declaraties nauwkeurig worden gecontroleerd en gecorrigeerd, wat bijdraagt aan een soepel en efficiënt declaratieproces. Vervolgens verwerkt ons team de declaraties in Intramed.

medewerker verwerkt declaraties in intramed

Retourinformatie: Door onze kennis van het EPD Intramed, de criteria van zorgverzekeraars en (chronische) aandoeningen binnen de fysiotherapie weten wij bij iedere afwijzing van de zorgverzekeraar wel raad. Wij kunnen daardoor direct de stappen ondernemen om de retourinformatie te verwerken, zodat de declaraties weer opnieuw ingediend kunnen worden. Hierdoor wordt de administratie voor praktijk én patiënt tijdig verwerkt en voorkom je dat je vergoedingen misloopt.

Persoonlijke ondersteuning: Naast de ontzorging van de administratieve werkzaamheden bieden wij persoonlijke ondersteuning bij vragen over Intramed, verzekeringen of inkoopbeleid. Ons team van experts staat klaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en praktijken te begeleiden bij het optimaliseren van hun declaratieproces. Praktijken kunnen rekenen op professionele ondersteuning en advies op maat, wat bijdraagt aan een vlotte en zorgeloze ervaring.

Onze ontzorging van alle declaraties in Intramed biedt tal van voordelen. Het bespaart jou tijd, minimaliseert fouten en vertragingen, en zorgt voor snelle betalingen. Praktijken kunnen zich met vertrouwen richten op het leveren van hoogwaardige zorg, terwijl wij zorgen voor een efficiënt en probleemloos declaratieproces.

Wil jij ook profiteren van de voordelen van onze declaratieservice? Bezoek onze website op https://fysionetworkx.nl/declaratie-service-intramed/ voor meer informatie en neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Werk je in een ander EPD? Geen probleem! Wij werken met Fysiomanager, SpotOnMedics en Crossuite.