MARKETING PAKKETTEN

Voor de marketingstrategie zijn er verschillende factoren welke meespelen om het met een compact budget succesvol te maken. Met de juiste expertise en ervaring weten we ondertussen hoe de juiste technieken en tools kosteneffectief in te zetten voor klant acquisitie en retentie. De Fysio Networkx marketing dienstverlening bestaat uit: het basis marketing pakket en is uitbreidbaar met SEO en SEA diensten.

 

Basis Marketing Pakket

Expert Marketing Pakket

Basis Marketing Pakket

Met de vele jaren ervaring hebben we gezien dat het hebben van een sterke nieuwsbrief en opzet van social media behoort tot de basis. 

Social Media

Social media draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid en houdt de praktijk ‘top of mind’. Naast uw website – waar (potentiële) cliënten in contact komen met uw praktijk – geven de social media kanalen het kijkje achter de schermen. Met het vergroten van de online aanwezigheid van uw praktijk en neemt ook het bereik van uw praktijk en uw diensten toe. Daarnaast is het genereren van website traffic en verbeteren van zoekmachine resultaten een groot voordeel van social media.

Onze werkwijze omtrent social media binnen dit pakket is:

  1. Pitch: maandelijkse pitch met social media content
  2. Adverteren: adverteren met social media content op basis van de besproken doelen en targeting
  3. Review: eind van de maand een review over de behaalde resultaten

Nieuwsbrief

Binnen het basis marketing pakket wordt ook een maandelijkse nieuwsbrief verzorgd. Middels de nieuwsbrief wordt een meer kwalitatieve verbinding met de praktijk gemaakt. Hierdoor blijft de praktijk ‘top of mind’ en kan men blijven informeren/ activeren wanneer er geen klachten zijn dan wel kunnen nieuwe diensten en/of producten aangeboden worden. Zo is de nieuwsbrief ook effectief gebleken in het lanceren van (kortings)acties.

Voor reguliere nieuwsbrieven kan de content een combinatie van de social media campagnes zijn met een verdieping van die maand en (persoonlijke) ontwikkelingen binnen de praktijk. Deze wordt verstuurd naar alle patiënten binnen het klanten bestand van uw praktijk.

Expert Marketing Pakket

De diensten van het basis marketing pakket zitten bij dit pakket inbegrepen. 

Search Engine Optimization (SEO)

Wanneer naar een fysiopraktijk of fysiotherapie gerelateerde diensten via Google wordt gezocht is het erg belangrijk om bij de eerste zoekresultaten te staan – want daar is simpelweg de grootste ‘hit kans’. Het inzetten van SEO zorgt voor hogere posities in de resultaten van zoekmachines zoals Google. Om de zoekmachine resultaten te optimaliseren voeren we o.a. de volgende werkzaamheden uit:

a. Invulling van Focus Keyphrase: het meest belangrijke woord of korte zin die bepaald waar de pagina op gevonden wordt. De “slug” (URL) wordt hierbij ook gematched met de focus keyphrase.

b. Invulling Google Preview: SEO titel tekst en meta-omschrijving voor de gedisplayde zoekresultaten op Google.

c. Afbeelding SEO: alle afbeeldingen op de website worden ingezet voor de SEO.

d. Interne en Externe Link Structuur: iedere pagina wordt gelinkt naar een interne en externe URL die relevant zijn voor de specifieke klacht of specialisatie.

Search Engine Advertising

Door het inzetten van SEA (Google advertenties) komt uw praktijk (vaker) boven aan de zoekmachine pagina te staan wanneer mensen zoeken naar een fysiopraktijk of hulp bij specifieke klachten. Door een gericht budget te zetten voor deze top positie wordt de zichtbaarheid en vindbaarheid van uw praktijk significant vergroot. Dit is met SEA en Google Analytics inzichtelijk te maken.

Om de zoekmachine resultaten te optimaliseren zouden de volgende stappen worden uitgevoerd kunnen worden:

a. Instelling Ads Account: het Google Ads account wordt aangemaakt en ingesteld.

b. Strategie & Zoekwoorden: De strategie en prioriteiten van verschillende klachten en specialisaties wordt bepaald. Hier worden vervolgens de juiste zoekwoorden aangekoppeld.

c. Campagnes Aanmaken: de advertenties per advertentiegroep worden aangemaakt, biedstrategie, targeting en extenties worden ingesteld.

d. Google Analytics & Google Tag: Google Analytics en Google Tag worden gelinkt met de website zodat het aantal bezoekers en hun gedrag gemonitord kan worden. Een belangrijke tool voor het bijhouden van conversies.

Samenwerking

Meer informatie over al onze samenwerkingen.
Alle praktijken

Ons Team

Victor

Praktijk eigenaar & Ondernemer

Melanie

Administratie

Sandra

HRM

Dirkje

Marketing

Milou

Marketing 

Frank

Relatiebeheer

Contact

Benieuwd hoe we uw organisatie kunnen helpen?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Fysio Networkx
Werfpad 6
5212 VJ Den Bosch

T: 073 204 83 63        
E: info@fysionetworkx.nl

Laat hier uw bericht achter